Szertartásvezetés 

Csomag ajánlatok

További információk:

 

  • Ceremónia hangosítás, illetve kiváló minőségű zeneszámok külön díjazás ellenében kérhetőek.
  • A feltüntetett árak 2022. dec. 31-ig érvényesek.
  • Kaposváron díjmentes a kiszállás, más területre Kaposvártól számítva 100.- Ft/km utiköltség (oda-vissza)  térítése mellett vállalom.
  • Tematikus szertartást is szívesen tartok. Ha erre vágytok, egyeztetést követően örömmel adok árajánlatot. Ebben az esetben ruházatom hajviseletem is  a megálmodott  tematikához igazítom.
  • Éjszakai szertartás igény szerint 20:00 órától 06:00 óráig kérhető a különleges csomag részeként.

kérdéseitek

Ti kérdeztétek

Ki a szertartásvezető?

A szertartásvezető nem hivatalos személy, ezért nem is kötik szabályok az esketés során. Nem köti sem az idő sem a hely, bárhol tarthat ünnepélyes szertartást, bármikor, a pár egyedi igényeire szabva. A nemzeti színű szalagot a polgári esküvő klasszikus elemeként címer nélkül viselheti.

A szertatásvezető által tartott ceremónia jogilag nem elismert. Ezért azt minden esetben meg kell előzze az anyakönyvi hivatalban két tanú előtt törvényesen megkötött házasság. Melyről az anyakönyvi kivonatot legkésőbb az esküvő előtt szükséges bemutatni.

Szertartásvezető által megtartott esküvői ceremónia nem a jogi kötelékről szól, hanem az érzelmek, önfeledt pillanatok megéléséről, a házasság családi körben való méltó megünnepléséről.

Milyen dokumentumok szükségesek első házasságkötéshez?

Hivatalos házasságkötéshez mindkét fél részéről érvényes személyi igazolvány/útlevél és lakcímigazolvány megléte szükséges. Ezeken kívül a papír alapú születési anyakönyvi kivonatot, illetve ha állapotos a menyasszony akkor a gondozási kiskönyvet is be kell mutatni az anyakönyvi hivatalban.

Külföldi fél esetén a származási országtól függően szükséges a fent említett iratokat az Országos Fordító Irodával fordíttatni, melyek 6 hónapig érvényesek! Ezen kívül szükség van még egy tanusítványra a családi állapotról, melyet apostille pecséttel ill. diplomáciailag is felül kell hitelesíttetni. Külföldi fél házasságkötése esetén érdemes 2-3- hónappal a kitűzött dátum előtt intézkedni, mert a kormányhivatali elbírálás 21 nap, melyet követően hiánypótlásra még felszólíthatják a párt.

Szertartásvezető általi házasságkötésnek egyetlen feltétele a szertatást megelőzően a házassági anyakönyvi kivonat bemutatása.

Ha szeretnénk egyedi ceremóniát átélni az esküvőnkön meg lehet oldani?

Természetesen! Minden ötletet szívesen fogadok, ha gyertyagyújtás/homoköntés helyett valami egészen más, csak rátok jellemző, személyes rituáléra vágytok. Napjainkban szerencsére meglehetősen sokféle rítus megvalósítható az esküvőn összetartozásotok kifejezésére.

A teljesség igénye nélkül felsorolok néhányat: gyertyagyújtás, homok öntés, faültetés, kötél fonás, festék öntés, borházasítás, időkapszula, kávé ceremónia, galamb vagy pillangóreptetés, fűszer ceremónia, legóépítés, lakatceremónia, folyadék ceremónia, hajóúsztatás, íjjal lövés és még sorolhatnám…

Azonban ha egyéni kéréssel fordultok hozzám, nem csak megírom a vágyott ceremóniátokhoz a szöveget, hanem segédkezem a felkészülésben, majd a megvalósításban is, hogy minden a Ti elképzelésetek alapján történjen a Nagy Napon.

Melyek a házasságkötés személyi feltételei?

Cselekvőképes nagykorú, tisztázott családi állapotú személyek köthetnek egymással törvényes házasságot, akik érvényes személyi okmányokkal rendelkeznek. A törvényes házasságkötés feltétele, hogy az Ifjú Pár 30 nappal a tervezett esküvő előtt személyesen bejelentse házasságkötési szándékát, az esküvő helyszíne szerinti területileg illetékes anyakönyvi hivatalban. Egyúttal nyilatkozniuk kell arról is, hogy házasságuknak törvényes akadálya nincs.

Nem köthet házasságot egymással 16 év alatti személy, 16-18 év közöttiek csak gyám vagy gyámhatóság engedélyével. Nem léphet frigyre egymással egyenes ági rokon, cselekvőképtelen, gondnokság alatt álló személy, örökbefogadott az örökbefogadóval.

Törvényes tanú házasságkötéskor az anyakönyvi hivatalban kizárólag nagykorú cselekvőképes személy lehet, aki rendelkezik érvényes személyi igazolvánnyal/útlevéllel/jogostvánnyal és lakcím igazolvánnyal.

Szertartásvezető által tartott ceremóniát nem kell a hivatalban előre bejelenteni, azonban érdemes a szertartásvezetőt legkésőbb az esküvő előtt fél évvel lefoglalni. Szertartásveztő esetén az ünnepélyes ceremónián bárki lehet tanú, gyermek is, akár többen is aláírhatnak ha a baráti/szorosabb rokonsági kör több tagból áll.

Mikortól végleges az időpontunk foglalása?

Nagyon fontos számomra, hogy az egyeztetések során bármikor, illetve a Nagy Napon a szertartás kezdete előtt legalább 1 órával a rendelkezésetekre álljak. Ezért egy napra kizárólag egy esküvőt vállalok. Így ha elkap minket egy hirtelen zápor, akkor nyugodtan eltolható a szertartás kezdete későbbi időpontra mikor már derült lesz az idő, hiszen aznap nem sietek tovább egy másik helyszínre, a Nagy Napon csak rátok koncentrálok.

Úgy gondolom, mindkét  fél számára megnyugtató tény, hogy az esküvő napján biztosan számíthatunk egymásra, ezért szerződéskötéskor 50% foglaló befizetését kérem. Innentől kezdve a lefoglalt dátumot csak nektek tartom fenn. A fennmaradó összeget a főpróbáig, vagy legkésőbb az esküvő előtti héten kérem. A foglaló nem jár vissza abban az esetben, ha egyeztetést követően felkészülten megjelenek az esküvő helyszínén de a szertartás egyéb, rajtam kívül álló okok miatt elmarad.

Mi történik ha a Covid miatt el kell halasztani az esküvőt?

Egy esküvő szervezése nem kis feladat,  mindig vannak nyugodtabb és mozgalmasabb időszakai. Napjainkban a Covid fertőzés lehetősége sajnos csak nehezít ezen. Mindenképpen tartom magam ahhoz – és ezt kérem tőletek is – hogy ha bármilyen tünet jelentkezne rajtam/rajtatok akkor rögtön kölcsönösen értesítsük egymást erről! Ha emiatt el kell halasztani az esküvőt – a foglalt időpontjaim tükrében – rugalmasan kezelem. Inkább tartsuk meg később biztonsággal, mintsem bárkit megferőzzünk a betegséggel. Ha váratlanul lebetegednék és nem tudnám megtartani a szertartást számotokra, kerítek magam helyett megbízható szertartásvezetőt. Egy a fontos, egyeztessünk, mert minden megoldható!

Kérdésetek van? Küldjetek üzenetet!

Kövessetek bennünket!

mariann@happynessfactory.hu

06 70/389-0060

Design: webolucio.net © Minden jog fenntartva!

 

Impresszum

 

Adatvédelmi irányelvek